Pelletkachel kopen Papekop

Vergelijk installateurs pelletketels Papekop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Papekop kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker lees je uitgebreide raadgeving die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3464

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3464
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Papekop een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de First 8 van het merk Red PodNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oudewatergebruikt 3190 kWh stroom en 3190 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Papekop vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Papekop waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Papekop

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en besparende mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per installatie.

pelletkachel installateurs in papekop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. jouw woning. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een professionele installateur in Papekop. Vraag naar klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Papekop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Papekop?

Tegenwoordig zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €950 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ESR 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • WAVE acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Nancy (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Papekop. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3464.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!