Pelletkachel kopen Overasselt

Vergelijk installateurs pelletketels Overasselt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Overasselt kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verschillende type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina lees je handige toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6611

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6611
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Overasselt een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sirmione 12 van het merk CS-ThermosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heumengebruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €177,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Overasselt vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Overasselt waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Overasselt

Een alternatieve is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in overasselt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen inzake jouw huis. Voorbeelden zijn het type woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als kleur / design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Overasselt. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Overasselt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Overasselt?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit honderden pelletketel / pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €800 en €1200. Je kunt denken aan:

 • C 13 ALL style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Clips 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Layma Idro 18 (Italiana Camini), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Overasselt. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6610, 6611.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!