Pelletkachel kopen Nederasselt

Vergelijk installateurs pelletketels Nederasselt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nederasselt kopen stelt jou in staat om huizen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je actuele info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 6612

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door specifieke variabelen. Je kunt denken aan: type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6612
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nederasselt zeer interessant. Dat kan zijn de IDRO-ILARIA24 van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Heumenconsumeert 3210 kWh stroom en nog eens 3210 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €177,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nederasselt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nederasselt waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nederasselt

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €550 per product.

pelletkachel installateurs in nederasselt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen wat vragen m.b.t. jouw woonobject. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga voor een geschikte installateur in Nederasselt. Bekijk de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nederasselt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nederasselt?

Recent kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit honderden pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €950 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Inserto Zeus C (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Cover 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Classica Plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nederasselt. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6612.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!