Pelletkachel kopen Rijnsburg

Vergelijk installateurs pelletketels Rijnsburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijnsburg kopen maakt het mogelijk om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze vergelijker vind jij bruikbare adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 2231

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2231
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijnsburg geen gek idee. Bijvoorbeeld de Inserto D12 van het merk Mondena ItaliaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Katwijkverbruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €144,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Rijnsburg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Rijnsburg waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rijnsburg

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en besparende beslissing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in rijnsburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot jouw huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een betrouwbare installateur in Rijnsburg. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rijnsburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Rijnsburg?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €950 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • IDRO SMART 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • TILE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Biostile (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Rijnsburg. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2230, 2231, 2232.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!