Pelletkachel kopen Voorburg

Vergelijk installateurs pelletketels Voorburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Voorburg kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze tool bekijk je bruikbare info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 2271

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Voorburg iets om te overwegen. Denk aan de Zephyr van het merk NebioloOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Leidschendam-Voorburgconsumeert 2570 kWh stroom en nog eens 2570 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €138,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Voorburg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Voorburg waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Voorburg

Een andere populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel draagt zorg voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in voorburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel experts zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen over je huis. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Voorburg. Vraag om beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Voorburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Voorburg?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €650 en €1500. Je kunt denken aan:

 • IDRO SMART 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • TOUR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Garda 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Voorburg. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!