Pelletkachel kopen Voorhout

Vergelijk installateurs pelletketels Voorhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Voorhout kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 2216

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. We spreken over: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Voorhout iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Aqua 14 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Teylingengebruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Voorhout vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Voorhout waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Voorhout

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in voorhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen omtrent uw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies een uitstekende installateur in Voorhout. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Voorhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Voorhout?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €650 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • OSTRO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • RONDE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Tesi (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Voorhout. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2215, 2216.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!