Pelletkachel kopen Leidschendam

Vergelijk installateurs pelletketels Leidschendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leidschendam kopen stelt jou in staat om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker vind jij handige gegevens die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 2261

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2261
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leidschendam zeer interessant. Een voorbeeld is de Interio 20 van het merk ThermofluxEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Leidschendam-Voorburgverbruikt 2570 kWh stroom plus 2570 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €138,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Leidschendam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Leidschendam waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leidschendam

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en besparende mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €900 per model.

pelletkachel installateurs in leidschendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen over je woning. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Leidschendam. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leidschendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Leidschendam?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €950 en €1300. Je kunt denken aan:

 • IDRO SMART 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • TOP LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Biolady (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Leidschendam. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2260, 2261, 2262, 2263, 2264, 2265, 2266, 2267, 2273.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!