Pelletkachel kopen De Zilk

Vergelijk installateurs pelletketels De Zilk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Zilk kopen biedt jou de kans om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker vind jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 2191

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. Denk aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2191
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Zilk een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Meissa 18 van het merk PasqualicchioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordwijkerhoutgebruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €151,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel De Zilk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer bewoners neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in De Zilk waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Zilk

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in de-zilk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn relevante vragen met betrekking tot de woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als uitstraling en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies een geschikte installateur in De Zilk. Houd rekening met reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Zilk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Zilk?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €850 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • OSTRO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • RING LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Flori (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in De Zilk. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2190, 2191.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!