Pelletkachel kopen Bleiswijk

Vergelijk installateurs pelletketels Bleiswijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bleiswijk kopen biedt jou de kans om uw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze pagina tref je actuele raadgeving die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 2665

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bleiswijk zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Ecofire Allegro 12 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Lansingerlandverbruikt 3380 kWh stroom en 3380 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bleiswijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bleiswijk waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bleiswijk

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in bleiswijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen diverse vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Bleiswijk. Bekijk de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bleiswijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bleiswijk?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €600 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dame (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cru-z (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Inderto 700 Elite Crystal (Dal Zotto S.P.A), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bleiswijk. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2661, 2665.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!