Pelletkachel kopen Bergschenhoek

Vergelijk installateurs pelletketels Bergschenhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergschenhoek kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website tref jij omvangrijke aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 2661

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2661
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergschenhoek een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Class Idro 15 IDRO15-GPAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lansingerlandverbruikt 3380 kWh stroom en 3380 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €152,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bergschenhoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Bergschenhoek waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bergschenhoek

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in bergschenhoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen met betrekking tot uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een geschikte installateur in Bergschenhoek. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergschenhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bergschenhoek?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk extra interessant. De totale subsidie dat toe te passen is vinden we terug tussen de €950 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cherie (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Lp up 6 Cocoon (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Inserto 700 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bergschenhoek. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2660, 2661, 2662.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!