Pelletkachel kopen Westerhaar-Vriezenveensewijk

Vergelijk installateurs pelletketels Westerhaar-Vriezenveensewijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerhaar-Vriezenveensewijk kopen biedt jou de kans om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 7676

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende facetten. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerhaar-Vriezenveensewijk zeer interessant. Een voorbeeld is de P185 TH 13,2 kW – type SP181-01 van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Twenterandgebruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Westerhaar-Vriezenveensewijk waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een innovatieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en besparende mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in westerhaar-vriezenveensewijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot je woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westerhaar-Vriezenveensewijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen de €700 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Carla idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • RED GARDENIA HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Solea Maldive (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7676.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!