Pelletkachel kopen Geerdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Geerdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geerdijk kopen is bij uitstek geschikt om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool vind je accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 7686

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geerdijk iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de T23 van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Twenterandverbruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Geerdijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Geerdijk waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Geerdijk

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in geerdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen aangaande jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in Geerdijk. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Geerdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Geerdijk?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €950 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Christina idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • CLUB HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • OMEGA (Malavolta), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Geerdijk. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7686.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!