Pelletkachel kopen Vriezenveen

Vergelijk installateurs pelletketels Vriezenveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vriezenveen kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze pagina ontdek jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7671

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, de wensen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vriezenveen wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Ray SX water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Twenterandgebruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vriezenveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Vriezenveen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (april 2024) fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vriezenveen

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige optie: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in vriezenveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot je huis. Onder andere de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Vriezenveen. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vriezenveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Vriezenveen?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €900 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Camilla idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ VIVO 80 PELLET HYDRO (MCZ), vermogen 16,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Solea Ibiza (Magikal srl), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vriezenveen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7670, 7671, 7672.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!