Pelletkachel kopen Bruinehaar

Vergelijk installateurs pelletketels Bruinehaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bruinehaar kopen is bij uitstek geschikt om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze website ontdek je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 7675

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere factoren. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7675
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bruinehaar een uitstekende optie. Denk aan de Redonda Glass 24 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Twenterandconsumeert 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €178,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Bruinehaar vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Bruinehaar waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bruinehaar

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: minder CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in bruinehaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen omtrent jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies een goed bekendstaande installateur in Bruinehaar. Bekijk de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bruinehaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bruinehaar?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is wisselt tussen de €450 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Camilla idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ VIVO 85 PELLET HYDRO (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Solea Lunetia (Magikal srl), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bruinehaar. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7675.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!