Pelletkachel kopen Vroomshoop

Vergelijk installateurs pelletketels Vroomshoop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vroomshoop kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze website tref je praktische details die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7681

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vroomshoop zeer interessant. Een voorbeeld is de TILE LP9 van het merk CAMINETTIEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Twenterandconsumeert 3310 kWh stroom en stookt 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Vroomshoop vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de woningeigenaren preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vroomshoop waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vroomshoop

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in vroomshoop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot je woonobject. Onder andere de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Vroomshoop. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vroomshoop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vroomshoop?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €550 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Christina idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • RED ORCHIDEA HYDRO (MCZ), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • Garda 21 (Magikal srl), vermogen 19,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vroomshoop. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7680, 7681.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!