Pelletkachel kopen Wijnaldum

Vergelijk installateurs pelletketels Wijnaldum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijnaldum kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze website lees je samengestelde adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8857

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei zaken. Onder andere: jouw type woning, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8857
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update maart 2023)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijnaldum geen gek idee. Dat kan zijn de QUADRA10C van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Harlingengebruikt 2460 kWh stroom plus nog eens 2460 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €140,00 in maart 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wijnaldum vergelijken (maart 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel mensen oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Wijnaldum waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (maart 2023) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijnaldum

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige installatie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in wijnaldum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u relevante vragen inzake jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een professionele installateur in Wijnaldum. Vraag om klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wijnaldum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wijnaldum?

Er zijn op dit moment velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €500 en €1400. Je kunt denken aan:

 • 98ELITE.12C-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • HP40 (Schenger), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Olivia Steel (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wijnaldum. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8857.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!