Pelletkachel kopen Midlum

Vergelijk installateurs pelletketels Midlum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midlum kopen stelt jou in staat om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze vergelijker ontdek je praktische aanbevelingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8872

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8872
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Midlum misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Class Idro 32 wit IDRO32-WAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Harlingengebruikt 2460 kWh stroom en 2460 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €140,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Midlum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Midlum waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Midlum

Een andere populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in midlum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over de woning. Onder andere het soort woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies een goede installateur in Midlum. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Midlum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Midlum?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk extra interessant. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €900 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • 98ELITE.12C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • HP60 (Schenger), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Rave 80 (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Midlum. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8871, 8872.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!