Pelletkachel kopen Grootebroek

Vergelijk installateurs pelletketels Grootebroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grootebroek kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker vind jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 1614

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Denk aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1614
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grootebroek misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de LW up 15 Video black LW van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Stede Broecverbruikt 2940 kWh stroom plus nog eens 2940 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €155,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Grootebroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Grootebroek waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Grootebroek

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model zorgt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en voordelige beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in grootebroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent jouw huis. Onder andere het soort woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Grootebroek. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Grootebroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Grootebroek?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €650 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sprint Acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • MILANO8-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cave (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Grootebroek. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1613, 1614.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!