Pelletkachel kopen Bovenkarspel

Vergelijk installateurs pelletketels Bovenkarspel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bovenkarspel kopen biedt jou de kans om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze tool vind je waardevolle raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1611

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door specifieke factoren. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bovenkarspel geen gek idee. Een voorbeeld is de Kamin 15 van het merk Termal int.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Stede Broecverbruikt 2940 kWh stroom plus 2940 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €155,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bovenkarspel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Bovenkarspel waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bovenkarspel

Een innovatieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in bovenkarspel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. jouw woonobject. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook onderdelen als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Bovenkarspel. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bovenkarspel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bovenkarspel?

Momenteel bestaan er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €650 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Cupido (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-W / Curva 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Armor-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bovenkarspel. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1610, 1611.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!