Pelletkachel kopen Lutjebroek

Vergelijk installateurs pelletketels Lutjebroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lutjebroek kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verschillende installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker check je bruikbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 1616

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lutjebroek misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de SPV-M13 NICOLE van het merk Punto FuocoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Stede Broecgebruikt 2940 kWh stroom plus nog eens 2940 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €155,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lutjebroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Lutjebroek waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lutjebroek

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en aantrekkelijke optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in lutjebroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen met betrekking tot uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga in zee met een professionele installateur in Lutjebroek. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lutjebroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lutjebroek?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €400 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sprint Maiolica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • MILANO8-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Lp up 6 Cocoon (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lutjebroek. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1614, 1616.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!