Pelletkachel kopen Musselkanaal

Vergelijk installateurs pelletketels Musselkanaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Musselkanaal kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze website tref je actuele gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 9581

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9581
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Musselkanaal geen gek idee. Een voorbeeld is de Carmen 10 van het merk TSPEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Stadskanaalconsumeert 2880 kWh stroom plus 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Musselkanaal vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Musselkanaal waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Musselkanaal

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel zorgt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in musselkanaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u diverse vragen aangaande uw woning. Relevant zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en selecteer een goede installateur in Musselkanaal. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Musselkanaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Musselkanaal?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €900 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Calla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Easy M.1B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Musselkanaal. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9580, 9581.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!