Pelletkachel kopen Mussel

Vergelijk installateurs pelletketels Mussel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mussel kopen biedt jou de kans om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze tool lees je actuele gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9584

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9584
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Mussel wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 16 Classic Stone / Piramid Stone van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Stadskanaalgebruikt 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Mussel vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Mussel waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Mussel

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en voordelige keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in mussel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs werken in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van het woonobject. U kunt denken aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een professionele installateur in Mussel. Houd rekening met recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mussel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Mussel?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €400 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Medea (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Excelent 10-KED / Zwart (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Mussel. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9584.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!