Pelletkachel kopen Vledderveen

Vergelijk installateurs pelletketels Vledderveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vledderveen kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt verschillende type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website bekijk jij praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 9585

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Je kunt denken aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9585
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vledderveen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de ST04B-10 van het merk Green PurosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Stadskanaalgebruikt 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vledderveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners gaan voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Vledderveen waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vledderveen

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model wordt aangeraden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in vledderveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook factoren als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en kies een uitstekende installateur in Vledderveen. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vledderveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vledderveen?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €850 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Medea LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Excelent 10-BED / Rood (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vledderveen. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9585.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!