Pelletkachel kopen Onstwedde

Vergelijk installateurs pelletketels Onstwedde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Onstwedde kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij accurate raadgeving die helpen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 9591

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9591
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Onstwedde wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de DP 30 van het merk DaiwaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Stadskanaalverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Onstwedde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Onstwedde waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Onstwedde

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en prijs-interessante oplossing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in onstwedde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen speciale vragen m.b.t. jouw woonobject. U kunt denken aan het type huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Onstwedde. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Onstwedde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Onstwedde?

Momenteel bestaan er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €650 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Beauty 13 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Excelent 10-WED / Wit (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Onstwedde. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9591.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!