Pelletkachel kopen Soesterberg

Vergelijk installateurs pelletketels Soesterberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Soesterberg kopen biedt jou de kans om het huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref je bruikbare aanbevelingen die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 3769

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van meerdere variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3769
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Soesterberg een uitstekende optie. Een voorbeeld is de RFE Aria P 6,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Soestverbruikt 3180 kWh stroom en stookt 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Soesterberg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Soesterberg waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Soesterberg

Een andere goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in soesterberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent je huis. Belangrijk zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als de kleur en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een geschikte installateur in Soesterberg. Kijk naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Soesterberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Soesterberg?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Alina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sirmione 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • LX up 12 Video Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Soesterberg. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3769.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!