Pelletkachel kopen Den Dungen

Vergelijk installateurs pelletketels Den Dungen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Dungen kopen stelt jou in staat om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind jij praktische raadgeving die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 5275

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. We spreken over: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5275
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Dungen iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Licia van het merk Punto FuocoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sint-Michielsgestelverbruikt 3630 kWh stroom plus 3630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Den Dungen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Hollanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Den Dungen waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Den Dungen

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en relatief goedkope optie: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in den-dungen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn speciale vragen over het huis. U kunt denken aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en selecteer een professionele installateur in Den Dungen. Vraag naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Den Dungen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Den Dungen?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €450 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Lyra 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Angela Plus SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • PG 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Den Dungen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5271, 5275.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!