Pelletkachel kopen Berlicum

Vergelijk installateurs pelletketels Berlicum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berlicum kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze pagina doorzoek jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 5258

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5258
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Berlicum misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Viviana van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Sint-Michielsgestelverbruikt 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Berlicum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Berlicum waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Berlicum

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijs-interessante keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in berlicum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen een aantal vragen aangaande de woning. U kunt denken aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies een professionele installateur in Berlicum. Vraag om ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berlicum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Berlicum?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €450 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Odette 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ketty Evo (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • ESA 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Berlicum. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5258.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!