Pelletkachel kopen Gemonde

Vergelijk installateurs pelletketels Gemonde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gemonde kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl lees je handige gegevens die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 5290

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5290
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gemonde zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de TH 24 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sint-Michielsgestelverbruikt 3630 kWh stroom plus nog eens 3630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Gemonde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Gemonde waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gemonde

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende keuze: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in gemonde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen over je woonobject. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Gemonde. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gemonde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gemonde?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Foghet EVO Aria P 6,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • GIUSY EVO (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • SC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gemonde. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5271, 5290, 5291, 5292, 5293, 5294.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!