Pelletkachel kopen Baneheide

Vergelijk installateurs pelletketels Baneheide

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baneheide kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij handige raadgeving die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 6353

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6353
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Baneheide iets om te overwegen. Dat kan zijn de Double 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Simpelveldconsumeert 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Baneheide vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Baneheide waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Baneheide

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in baneheide


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen een aantal vragen over uw woning. Onder andere de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga in zee met een goede installateur in Baneheide. Check de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Baneheide


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Baneheide?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €600 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • RED GARDENIA HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Arte Acciaio 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 home-WT 538.08 (Haas & Sohn), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Baneheide. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6353.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!