Pelletkachel kopen Schimmert

Vergelijk installateurs pelletketels Schimmert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schimmert kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij handige informatie die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 6333

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. Denk aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6333
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schimmert misschien we dé oplossing. Denk aan de Funny van het merk EdilKaminEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Nuthverbruikt 3400 kWh stroom en nog eens 3400 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Schimmert vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Schimmert waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schimmert

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in schimmert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen omtrent jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Schimmert. Vraag naar referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schimmert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schimmert?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €900 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MCZ SUITE HYDRO 22 (MCZ), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Quadra 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 2.17 HOME 713.07 (Haas & Sohn), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Schimmert. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6333.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!