Pelletkachel kopen Bocholtz

Vergelijk installateurs pelletketels Bocholtz

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bocholtz kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl vind je handige info die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 6351

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6351
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bocholtz een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de GRECALE 50 van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Simpelveldgebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bocholtz vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Bocholtz waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bocholtz

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €450 per model.

pelletkachel installateurs in bocholtz


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als de kleur en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Bocholtz. Kijk naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bocholtz


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bocholtz?

Recent kun je gebruik maken van allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €800 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MCZ VIVO 85 PELLET HYDRO (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Arte Maiolica 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 Premium grande 539.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bocholtz. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6350, 6351.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!