Pelletkachel kopen Walem

Vergelijk installateurs pelletketels Walem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Walem kopen stelt jou in staat om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via pelletkachelrevolutie.nl ontdek je veelzijdige details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 6342

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse onderdelen. We spreken over: jouw type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Walem iets om te overwegen. Dat kan zijn de Aveiro C. Nova 18 van het merk EcoforestMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Valkenburg aan de Geulgebruikt 2940 kWh stroom en 2940 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €172,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Walem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Walem waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Walem

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem draagt zorg voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in walem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel experts doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van jouw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga voor een geschikte installateur in Walem. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Walem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Walem?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €700 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • MCZ TOBA HYDRO 22 (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Technna 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 7 450.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Walem. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6341, 6342.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!