Pelletkachel kopen Klimmen

Vergelijk installateurs pelletketels Klimmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klimmen kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze tool doorzoek jij actuele toelichtingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 6343

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6343
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Klimmen een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de HSP 2.17 HOME 713.07 van het merk Haas & SohnMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Voerendaalverbruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €185,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Klimmen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio woningeigenaren oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Klimmen waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Klimmen

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en relatief goedkope installatie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1300 per product.

pelletkachel installateurs in klimmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen over je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Klimmen. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Klimmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Klimmen?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MCZ VIVO 80 PELLET HYDRO (MCZ), vermogen 16,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Technna 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 Premium 521.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Klimmen. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6343.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!