Pelletkachel kopen Hulsberg

Vergelijk installateurs pelletketels Hulsberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hulsberg kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze vergelijker check je veelzijdige aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6336

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verschillende facetten. Onder andere: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6336
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hulsberg zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Star 18 van het merk KloverOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Nuthgebruikt 3400 kWh stroom en 3400 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hulsberg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Hulsberg waar experts u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hulsberg

Een alternatieve is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1000 per product.

pelletkachel installateurs in hulsberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn diverse vragen met betrekking tot je woonobject. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een goed bekendstaande installateur in Hulsberg. Vraag om verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hulsberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hulsberg?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €450 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MCZ SWING HYDRO 23 (MCZ), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Arte Maiolica 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 2.17 Pemium 713.07 (Haas & Sohn), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hulsberg. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6336.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!