Pelletkachel kopen Hoensbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Hoensbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoensbroek kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker check je samengestelde informatie die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 6431

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei aspecten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6431
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoensbroek zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de PK-Vario 8,5 van het merk Interdomo GmbHMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerlenverbruikt 2770 kWh stroom plus 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €146,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hoensbroek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hoensbroek waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoensbroek

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel zorgt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hoensbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen omtrent jouw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een betrouwbare installateur in Hoensbroek. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoensbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoensbroek?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt honderden pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €600 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • RED PRIMULA HYDRO (MCZ), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-3 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Balance / W HP02 (Hapero), vermogen 14,1 [KW], €705 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hoensbroek. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6430, 6431, 6432, 6433.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!