Pelletkachel kopen Wijnandsrade

Vergelijk installateurs pelletketels Wijnandsrade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijnandsrade kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl tref je omvangrijke info die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6363

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke zaken. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6363
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijnandsrade een uitstekende optie. Denk aan de Ecofire Miriam 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Nuthgebruikt 3400 kWh stroom en stookt 3400 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wijnandsrade vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Wijnandsrade waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wijnandsrade

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en besparende optie: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in wijnandsrade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. uw woning. Relevant zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in Wijnandsrade. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijnandsrade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wijnandsrade?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €600 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • RED MARGHERITA HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-1 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Individual HP01 (Hapero), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wijnandsrade. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6363.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!