Pelletkachel kopen Geffen

Vergelijk installateurs pelletketels Geffen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geffen kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze vergelijker vind je accurate informatie die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 5386

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere facetten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5386
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geffen iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de 7000 Thermocomfort van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente s-Hertogenboschverbruikt 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Geffen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Geffen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Geffen

Een effectieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in geffen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over je huis. Onder andere het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een geschikte installateur in Geffen. Kijk naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Geffen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Geffen?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €800 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sirkos – Zephyr (Justus), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • FENICE 80 CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • SPV-M13 DEBORA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Geffen. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5386.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!