Pelletkachel kopen Rosmalen

Vergelijk installateurs pelletketels Rosmalen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rosmalen kopen maakt het mogelijk om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website bekijk jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 5241

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Je kunt denken aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5241
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rosmalen wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Olivia Ceramica van het merk RavelliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente s-Hertogenboschgebruikt 2950 kWh stroom en stookt 2950 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €157,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Rosmalen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Rosmalen waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rosmalen

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in rosmalen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over uw woning. Belangrijk zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies een geschikte installateur in Rosmalen. Vraag om ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rosmalen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Rosmalen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €700 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Riva 6kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Mietta (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • BM 100 / ESP 12 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Rosmalen. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5240, 5241, 5242, 5243, 5244, 5245, 5246, 5247, 5248, 5249.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!