Pelletkachel kopen Nuland

Vergelijk installateurs pelletketels Nuland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nuland kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website vind jij accurate toelichtingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 5391

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Belangrijk zijn: type woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nuland een uitstekende optie. Denk aan de Foghet Evo van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente s-Hertogenboschverbruikt 2950 kWh stroom plus 2950 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nuland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nuland waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nuland

Een innovatieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in nuland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen die gaan over uw huis. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga voor een professionele installateur in Nuland. Kijk naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nuland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nuland?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €850 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Alysa 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • ANTARES H (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 GEMMA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nuland. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5390, 5391, 5392.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!