Pelletkachel kopen Haarzuilens

Vergelijk installateurs pelletketels Haarzuilens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarzuilens kopen biedt jou de kans om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina doorzoek je praktische gegevens die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 3455

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verschillende facetten. Denk aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3455
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarzuilens wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Mavi van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Utrechtgebruikt 2500 kWh stroom en 2500 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €105,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Haarzuilens vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Haarzuilens waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Haarzuilens

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in haarzuilens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van uw huis. Onder andere de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een goede installateur in Haarzuilens. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haarzuilens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Haarzuilens?

Recent kun je gebruik maken van allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt tussen €700 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • KS 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • BLITZ HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Moon (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Haarzuilens. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3455.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!