Pelletkachel kopen Vleuten

Vergelijk installateurs pelletketels Vleuten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vleuten kopen stelt je in de gelegenheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze website check jij samengestelde details die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 3451

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verscheidene aspecten. Denk aan: woning-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3451
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vleuten zeer interessant. Denk aan de Cayenne 14 / Cayenne 14C van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Utrechtgebruikt 2500 kWh stroom plus 2500 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €105,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vleuten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Vleuten waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vleuten

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante keuze: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in vleuten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. de woning. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en selecteer een goede installateur in Vleuten. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vleuten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Vleuten?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €500 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HC 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Kikka Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vleuten. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3450, 3451, 3452, 3481.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!