Pelletkachel kopen Snelrewaard

Vergelijk installateurs pelletketels Snelrewaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Snelrewaard kopen opent nieuwe deuren om het huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze website ontdek jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 3425

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei factoren. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Snelrewaard zeer interessant. Een voorbeeld is de HC 115 van het merk Esperia Technology S.R.LMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Oudewaterverbruikt 3190 kWh stroom en 3190 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Snelrewaard vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Snelrewaard waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Snelrewaard

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in snelrewaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je een aantal vragen met betrekking tot je huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een betrouwbare installateur in Snelrewaard. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Snelrewaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Snelrewaard?

Hedendaags vind je allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €850 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • KS 100 / WO 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Sabina (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Kelly (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Snelrewaard. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3425.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!