Pelletkachel kopen De Meern

Vergelijk installateurs pelletketels De Meern

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Meern kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij samengestelde aanbevelingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 3453

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3453
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Meern zeer interessant. Bijvoorbeeld de Ketty Evo van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Utrechtgebruikt 2500 kWh stroom en 2500 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €105,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel De Meern vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in De Meern waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Meern

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in de-meern


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen inzake jouw woning. Onder andere de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in De Meern. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Meern


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in De Meern?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €700 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • BM 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • CHARME canalizzable (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Logo (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in De Meern. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3451, 3453, 3454, 3545.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!