Pelletkachel kopen Nistelrode

Vergelijk installateurs pelletketels Nistelrode

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nistelrode kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool vind jij omvangrijke gegevens die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 5388

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei zaken. Bijvoorbeeld: type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5388
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nistelrode misschien we dé oplossing. Denk aan de Shell 3 van het merk CADEL SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bernhezegebruikt 3690 kWh stroom en 3690 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €187,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nistelrode vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Nederlanders gaan voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nistelrode waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nistelrode

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in nistelrode


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je relevante vragen m.b.t. je woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Nistelrode. Vraag naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nistelrode


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nistelrode?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €650 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sirkos Aqua – Zephyr Aqua (Justus), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • ATLAS (Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 BEATRICE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Nistelrode. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5388.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!