Pelletkachel kopen Spanbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Spanbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spanbroek kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze website doorzoek je accurate raadgeving die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 1715

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1715
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spanbroek misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de P185 TH 13,2 kW – type SP181-01 van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Opmeergebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €164,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Spanbroek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Spanbroek waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Spanbroek

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en besparende beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in spanbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent uw woning. Belangrijk zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als kleur / design en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een betrouwbare installateur in Spanbroek. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Spanbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Spanbroek?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €650 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Tesi (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • TopNext 6 Kw (AMG S.p.A.), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Drum (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Spanbroek. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1715.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!