Pelletkachel kopen Hoogwoud

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogwoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogwoud kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij samengestelde informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 1718

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1718
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogwoud een uitstekende optie. Dat kan zijn de Pidra 28 Ionica Idra van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Opmeergebruikt 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hoogwoud vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Hoogwoud waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogwoud

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in hoogwoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen over jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en selecteer een erkende installateur in Hoogwoud. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogwoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hoogwoud?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletketel of pelletkachel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €450 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Biostile (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • TopNext 8 kW (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Dual (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hoogwoud. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1718.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!