Pelletkachel kopen Aartswoud

Vergelijk installateurs pelletketels Aartswoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aartswoud kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt tal van soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via de pelletkachel-vergelijker lees jij uitgebreide aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 1719

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1719
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aartswoud wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de TOPAZ S van het merk KRASA Metali D.o.oMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Opmeergebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €164,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Aartswoud vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Hollanders denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Aartswoud waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Aartswoud

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in aartswoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste installateurs werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je een aantal vragen over jouw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een betrouwbare installateur in Aartswoud. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aartswoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Aartswoud?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan duizenden pelletkachel & pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €900 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Biolady (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Icoca Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Aartswoud. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1719.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!