Pelletkachel kopen De Weere

Vergelijk installateurs pelletketels De Weere

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Weere kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze website ontdek jij handige details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 1662

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse aspecten. Denk aan: jouw type woning, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1662
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Weere iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Opmeergebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €164,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel De Weere vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in De Weere waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Weere

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in de-weere


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen ten aanzien van je woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als kleur / design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in De Weere. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Weere


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Weere?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €550 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Pupilla / Pupilla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Hermetic 12 (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Cru-Z LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Weere. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1661, 1662, 1663.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!