Pelletkachel kopen Dorst

Vergelijk installateurs pelletketels Dorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dorst kopen biedt jou de kans om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina lees jij bruikbare aanbevelingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 4854

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. We spreken over: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dorst een uitstekende optie. Dat kan zijn de Dustin 28 van het merk densanOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Oosterhoutverbruikt 3140 kWh stroom en stookt 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Dorst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Dorst waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dorst

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel zorgt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante optie: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in dorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en eventuele offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen over jouw woning. Relevant zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Dorst. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Dorst?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €450 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Isatis LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 ZOE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Idroflexa C / Idrotech (EdilKamin), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Dorst. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4849, 4854, 4903.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!