Pelletkachel kopen Terheijden

Vergelijk installateurs pelletketels Terheijden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terheijden kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verscheidene kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker check jij bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 4844

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Onder andere: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4844
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terheijden iets om te overwegen. Dat kan zijn de Ilenia van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drimmelengebruikt 3320 kWh stroom plus 3320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Terheijden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Terheijden waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Terheijden

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in terheijden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen relevante vragen ten aanzien van je woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Terheijden. Check de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Terheijden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Terheijden?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €950 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • DomoNova PK (Interdomo GmbH), vermogen 7,9 [KW], €1400 subsidie.
 • SPF 8,5 – Fornotto / Biscotto (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Strass (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Terheijden. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4844.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!